Για κλείσιμο των ΑΕΙ προειδοποιούν οι Πρυτάνεις

Για de facto κλείσιμο των δημόσιων πανεπιστημίων της χώρας κάνουν λόγο οι πρυτάνεις, εάν η πολιτεία δεν προχωρήσει άμεσα σε ενίσχυση της χρηματοδότησής τους και σε ανάκληση της απόφασης που αφορά στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες οι πρυτάνεις πανεπιστημίων της Αθήνας και του Πειραιά, τόνισαν πως τα ιδρύματα έχουν καταρρεύσει διοικητικά και κάλεσαν τους υπουργούς, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να συμφωνήσουν στο ζήτημα της επανατοποθέτησης όλων των διοικητικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. «Υπάρχει κυβέρνηση; Είναι δυνατόν ο ένας υπουργός να λέει ναι και ο άλλος όχι;», αναρωτήθηκαν οι πρυτάνεις.

kapodistriako2

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, που σήμερα απεργούν για δεύτερη ημέρα, έχουν ζητήσει από τους πρυτάνεις να κλείσουν τα ιδρύματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. «Το πανεπιστήμιο δεν είναι επιχείρησή μας να το κλείνουμε και να το ανοίγουμε όποτε θέλουμε», απάντησε ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κ. Γάτσιος.

Πηγή: imerisia.gr

Tags: , , , , , , , , , , ,