Κείμενο με τυχαίες λέξεις από autocomplete σύστημα έγινε δεκτό σε Διεθνές Συνέδριο Πυρηνικής Φυσικής

pulsar

Ο Christoph Bartneck, επισκέπτης καθηγητής του Human Interface Technology laboratory στο Πανεπιστήμιο του Canterbury της Νέας Ζηλανδίας, έλαβε μια πρόσκληση να κάνει μια επιστημονική δημοσίευση στο Διεθνές Συνέδριο Ατομικής και πυρηνικής Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί στην Αμερική το Νοέμβριο.

“Καθώς δεν έχω ιδέα από πυρηνική φυσική χρησιμοποιησα το autocomplete (αυτόματη συμπλήρωση) σύστημα της του λειτουργικού IOS για να γράψω κάτι. Άρχισα την παράγραφο με την λέξη “atomic” ή “nuclear” και μετά τυχαία μου έβγαλε το σύστημα προτάσεις για λέξεις. Το κείμενο που διαμορφώθηκε δεν έβγαζε κάποιο νόημα”.

Διαβάστε παρακάτω ένα τμήμα του κειμένου

“Τα άτομα ενός πιο καλού σύμπαντος θα έχουν το δικαίωμα για τα ίδια, όπως και εσείς, να βρίσκονται σε ένα καλύτερο μέρος για πιο ποιοτικό χρόνο ώστε να απολαμβάνουν την ημέρα, είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος στην εξαιρετική σου ώρα, να παίρνεις την χαράκαι και να παίρνεις την εξαιρετική στιγμή και να απολαμβάνεις μια εξαιρετική ημέρα θα είσαι μια εκπληκτική στιγμή για τους γονείς και τα παιδιά”

Παρακάτω στο κείμενο περιλαμβάνεται και η πρόταση: “Η δύναμη δεν είναι το μέρος για μια καλή στιγμή”

To “Paper” του Bartneck είχε τίτλο διαμορφωμένο πάλι από το σύστημα αυτόματης συμπλήρωσης “Η ατομική ενέργεια θα έχει φτιαχτεί διαθέσιμη σε μια μοναδική πηγή”. Στο εξώφυλλό τοποθέτηση φωτογραφία που έχει το Wikipedia για το λήμμα “πυρηνική φυσική”.

Το παραπάνω “paper” κατατέθηκε στο συνέδριο από τον Bartneck ο οποίος το κατέθεσεμε ψεύτικη ταυτότητα, χρησιμοποιώντας το όνομα ενός διεθνούς φήμης πυρηνικού φυσικού, του Iris Pear.

Η έκθεση έγινε δεκτή μέσα σε τρεις ώρες και οι διοργανωτές του Συνεδρίου ζητούσαν να παρευρεθεί ο Iris Pear στο συνέδριο.

Έστειλαν email στον Bartneck να πληρώσει 1099 ευρώ για να εγγραφεί στο συνέδριο και να μιλήσει!

Ο Βartneck μιλώντας στον Guardian της Αυστραλίας σημείωσει πως “η εντύπωση μου είναι ότι δεν είναι καλό συνέδριο”

Το Διεθνές συνέδριο για τη ατομική και πυρηνική φυσική θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Νοεμβρίου στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά.

Ίδιο τραγελαφικό περιστατικό έχει γίνει και από άλλο επιστημονικό συνέδριο. Το Νοέμβριο του 2014 ο καθηγητής Peter Vamplew αφού εκνευρίστηκε από τα μαζικά email που του έστελνε το Διεθνές Συνέδριο υπολογιστών, έστειλε μια δημοσίευση που έγραφε “βγάλτε με από την γαμημένη mailing list” και αυτό επαναλαμβανόταν με πολλές φορές με διαφορετικό τρόπο.

Ο ο καθηγητής Peter Vamplew έγινε και αυτός δεκτός από το Συνέδριο και του ζητήθηκαν 150 ευρώ για την συμμετοχή.

Ο ίδιος δεν πλήρωσε και δεν πήγε πότε τονίζοντας τον λόγο: “Δεν με έχουν βγάλει ακόμα από την γαμημένη mailing list”

Οι παραπάνω ειδήσεις που πληροφορίες για αυτές πήραμε από τον Guardian αποτυπώνουν μια συνθήκη για τα συνέδρια που φαίνεται πως υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Διοργάνωση χωρίς προδιαγραφές και κανένα επιστημονικό κριτήριο με μόνο σκοπό τα χρήματα από όσους συμμετέχουν.

Θα λέγαμε πως και στην Ελλάδα γίνονται τέτοια και χειρότερα.

Να σας θυμίσουμε το ζεύγος Κυριάκο Γριβέα και Αναστασία Βάτσικα. Ο Κυριάκος Γριβέας που φρόντισε ε να απαλλάξει τον εαυτό του και τη σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα από την “καταθλιπτική” Αθήνα, για μια ήσυχη, πλην όμως αριστοκρατική γειτονιά στο κεντρικό Λονδίνο, διοργάνωνε συνέδρια μέσω της εταιρείας του C&C και την εκδοτική Mondus Vivendi. Να σημειώσουμε εδώ πως οι παραπάνω έλαβαν 17 εκατομμύρια ευρώ για την διοργάνωση συνεδρίων!

Η εταιρία του πρώτου (C&C) διοργάνωνε συνέδρια για λογαριασμό της ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου (I4CENSE) με χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Να θυμηθούμε βέβαια και την σύζυγο του Στουρνάρα, Σταυρούλα Νικολοπούλου γενική διευθύντρια της εταιρείας MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS που έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο για την διοργάνωση συνεδρίων αλλά και διαφημιστικές εκστρατείες. Η ίδια ελέγχεται απότο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το 1,6 εκατομμύρια που φαίνεται να έλαβε απότο ΚΕΕΛΠΝΟ για την διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου και συνεντεύξεων για την καταπολέμηση του καρκίνου.

ΠΗΓΗ:alfavita.gr

Tags: , ,