Κατέστρεψαν και έκλεψαν το εκκλησάκι δίπλα στη Νομική

Οι ιερόσυλοι έκλεψαν το παγκάρι αλλά και ότι υπήρχε πάνω στην Αγία Τράπεζα, ενώ προκάλεσαν και εκτεταμένες καταστροφές στον ναό. Οι καταστροφές σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής και ήδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών άσκηση ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα.

ekklisakki

Το κακούργημα αφορά το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι’ αυτή, ενώ τα πλημμελήματα έχουν να κάνουν με φθορές κατά συρροή, εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση, διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διαχώρισε τις δικογραφίες για το κακούργημα και τα πλημμελήματα, ενώ καλεί την ΕΛΑΣ να ενεργήσει άμεσα για την αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων όπως ορίζει ο νόμος.

Πάντως, ενδεικτικό των καταστοφών που έχουν προκληθεί είναι και το γεγονός ότι οι γύρω δρόμοι της νομικής έχουν γεμίσει με χαρτιά που οι βάνδαλοι προφανώς αφαίρεσαν από τα γραφεία που βρίσκονται εντός της Σχολής.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι αντιεξουσιαστές βρίσκονται ακόμη ταμπουρωμένοι εντός της Νομικής και φυσικά δεν γίνονται μαθήματα.

Πηγή: defencenet.gr

Tags: , , , , , , ,