ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Εξεταστική, Διακοπές και Εξεταστική. Βήματα «Επιβίωσης»

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός είναι πέρα για πέρα κυκλοθυμικός, το καλοκαίρι έχει «εισβάλλει» για τα καλά στην ζωή μας! Κάτι λίγο η ζέστη που μας «λιώνει», κάτι που η διάθεση μας είναι στα πατώματα για διάβασμα (για εμάς που έχουμε ακόμα εξεταστική) και το μυαλό μας είναι αποκλειστικά και μόνο στις διακοπές.. Εε δεν είναι και λίγα.. Πώς θα την βγάλουμε όμως καθαρή; Απλά θα θέσουμε τις προτεραιότητες μας. Αν και μετά από αυτό το μυαλό μας είναι στα beach bars, την έχουμε λιγάκι άσχημα. Παρόλα αυτά, το διάβασμα πρέπει να γίνει. Γιατί αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, θα πήξουμε τον Αύγουστο, και αυτό κανείς μας δεν το θέλει.

stamogiwrgou

«Πώς θα καταφέρω να διαβάσω ενώ η θάλασσα με καλεί;»

1. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς! Όσο δύσκολο και αν είναι αυτό!

2. Διάβασε όσα μπορείς! Διάβασε τα καλά όμως! Βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου για το πόσα θα περάσεις. Με κίνητρο όμως! Διακοπές, εκείνο το ωραίο μπλουζάκι που έχεις βάλει στο μάτι, ένα ζευγάρι παπούτσια, κάτι τέλος πάντων..

3. Μην είσαι όλη μέρα πάνω από ένα βιβλίο! Το πολύ διάβασμα δεν είναι απαραίτητα και το ιδανικό. Είναι μακράν καλύτερο το να διαβάσεις ουσιαστικά παρά πολύ. Κάνε μικρά breaks! Πήγαινε για ένα μπάνιο, ή για καφέ. Όχι υπερβολές όμως. Ξέσκασε λίγο και μετά πάλι διάβασμα.

4. Μην αγχώνεσαι! Δεν ωφελεί απλά! Όλα μια απόφαση είναι!

5. Καλός ύπνος! Απαραίτητο σε κάθε περίοδο εξεταστικής. Ακόμα πιο χρήσιμος την θερινή περίοδο. Η ξεκούραση βοηθά το μυαλό σου να μένει καθαρό και να είναι σε θέσει να «απορροφά» περισσότερα στοιχεία. Περιορισμένα λοιπόν τα μεγάλα ξενύχτια, λόγω διαβάσματος πάντα! Έχεις καταφέρει πολλές φορές να διαβάσεις εύκολα μετά από ξενύχτι;;;

Μετά την εξεταστική!

«Επιτέλους!»

Είτε έχεις πάει καλά, είτε όχι… Νιώθεις πολύ ανακουφισμένος/η που τελείωσε και θα απολαύσεις το καλοκαιράκι! Και καλά θα κάνεις μωρέ! Αν δεν το κάνεις τώρα πότε θα το κάνεις;; Διακοπούλες; Μπανάκια; Καλοπέραση; Η απάντηση είναι «Ναι, ναι, και ναι!» Το καλοκαίρι έχει ως μοναδική του υποχρέωση να μας κάνει να περάσουμε καλά. Και θα το εκμεταλλευτούμε στο έπακρον φυσικά! Σε αυτό φυσικά δεν υπάρχουν «κανόνες» ή «οδηγίες». Όλοι ξέρουμε πώς να διαθέσουμε τις καλοκαιρινές μας ώρες! Και θα το κάνουμε σωστά!

«Αύγουστος: Διάβασμα;; Not for me dear..or ..»

Και ξαφνικά «σκάει μύτη» ο αγαπημένος μας Αύγουστος! Η ζέστη αφόρητη! Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου κοντά.. χρωστάς μαθήματα.. πώς το χειρίζεσαι;

Δύσκολα τα πράγματα για μια ακόμη φορά! Μα και αυτοί δεν μας λυπούνται καθόλου; Διάβασμα Ιούνιο, διάβασμα Αύγουστο!.. Που θα πάει πια αυτή η κατάσταση; Και όμως πρέπει! Αν θες όντως να περάσεις και συ κανά μάθημα στην επαναληπτική(όπως οι περισσότεροι πιστεύω )ακολουθείς τα ίδια βήματα με την εξεταστική του Ιουνίου.

Σε όσους πάλι δεν χρωστάνε τίποτα (ή βασικά, δεν θα χρωστάνε).. ένα πράγμα θέλω θα πω.. «Σας μισώ! (τυχερούληδες)». Εντάξει, για να είμαστε και ειλικρινείς.. Μπράβο σας! Άξιοι.. Ας συνεχίσετε ανενόχλητοι τις διακοπές σας, ενώ εμείς θα το ρίχνουμε στην μελέτη.

Καλή Δύναμη σε όλους και όλες μας! Καλά να περάσουμε!

Και μην ξεχάσω… ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ είναι!! Ας το χαρούμε!

Φωτεινή Ανδριάνα Σταμογιώργου

Tags: , , , , , , , , , ,