Καλοκαιρινές διακοπές στο…Πανεπιστήμιο!

aristoteleioΚαλοκαιρινές υποτροφίες για την παρακολούθηση θερινών μαθημάτων που προκήρυξε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Βουλγαρία, Σερβία Γερμανία αλλά και εγχώριοι προορισμοί, όπως τα Χανιά, βρίσκονται στο στόχαστρο των υποψηφίων για υποτροφίες το φετινό καλοκαίρι. Τα διαθέσιμα προγράμματα αφορούν ποικίλους κλάδους, από τη Μοριακή Ιατρική, μέχρι τις Καλές Τέχνες.

Συγκεκριμένα, 7 υποτροφίες προσφέρονται από το Α.Π.Θ. Για εκμάθηση Σερβικής και Βουλγαρικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και του Ohridski της Σοφια αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δοθούν υποτροφίες από το Πανεπιστήμιου του Βελιγραδίου συγκεκριμένα προς φοιτητές του τμήματος Καλών Τεχνών με σκοπό την επιμόρφωση τους πάνω σε συσχετιζόμενους κλάδους της ειδίκευσης τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Διεθνές Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά και για το οποίο θα δοθούν 10 υποτροφίες συνολικά. Την τιμητική της όμως έχει και η Μοριακή Ιατρική, στη Jena της Γερμανίας, από τις 18 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου καθώς θα πραγματοποιηθεί ομώνυμο σχολείο στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν Ιατροί, Βιολόγοι, Βιοχημικοί που είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος ή και Διδακτορικού.

Ακόμη κι άν τα παραπάνω προγράμματα δεν παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον για κάποιους, καλό είναι να έχουν υπόψιν τους ότι άνοιξε το πρόγραμμα “explore” από την AIESEC του Α.Π.Θ., ενώ μιά αξεπέραστη εμπειρία για τα φοιτητικά χρόνια, είναι η φοιτητική κατασκήνωση στο Ποσείδι Χαλκιδικής (στο οποίο, επιτρέπεται η είσοδος και σε φοιτητές άλλων πανεπιστημίων).

Αρκετές οι επιλογές, δελεαστικοί προορισμοί-ακαδημαϊκοί και μή. Πάντως σίγουρα όσοι το αποφασίσουν θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες!

Tags: , , , , , , , ,