Η Ελλάδα να βγει πιο δυνατή

Είναι ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση. Με μεγάλη αντιπαράθεση και με μεγάλη πόλωση. Συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Και το μπαλάκι τώρα σε μας.

Σίγουρα η Ελλάδα δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες της. Σίγουρα υπήρξαν εποχές που ζούσαμε πιο άνετα και ατενίζαμε το μέλλον με υπέρμετρη αισιοδοξία. Αυτά όμως δυστυχώς ανήκουν στο παρελθόν. Από δω και πέρα τι κάνουμε είναι το θέμα. Από δω και πέρα πως πορευόμαστε.

ellada

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε μια ελπίδα μέσα μας για κάτι καλύτερο. Είναι στοιχείο της ανθρώπινης μας φύσης. Το βασικό όμως είναι να μην ονειροβατούμε και να μην έχουμε προσδοκίες μεγαλύτερες απ’ ότι επιτρέπουν οι δυνατότητες μας. Γιατί μετά η πτώση είναι απότομη και άσχημη και με συνέπειες που ίσως δεν είμαστε σε θέση καν να διαννοηθούμε.

Λάθη έχουν γίνει από τη κυβέρνηση Σαμαρά, όπως έχουν γίνει και περισσότερα θεωρώ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπου η συσσώρευση αυτών μας οδήγησαν σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορούμε όμως να μην αναγνωρίσουμε στη απερχόμενη κυβέρνηση πως ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στην πιο δύσκολη ίσως στιγμή της ιστορίας της, με την απειλή της χρεοκοπίας ορατή και την έξοδο μας από την ευρωζώνη. Και σίγουρα πονέσαμε όλοι μας έτσι ώστε να απομακρύνουμε αυτούς τους κινδύνους. Και ακόμα πονάμε. Πατάμε όμως σίγουρα καλύτερα στα πόδια μας απ’ ότι πιο πριν, πράγμα που μας κάνει να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο στο άμεσο μέλλον

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει πως η Ελπίδα Έρχεται. Ότι σύντομα οι άσχημες μέρες μας θα ανήκουν στο παρελθόν και πως είναι έτοιμος να συγκρουστεί με όλους και με όλα για τη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους και της ζωής του Έλληνα. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να μη το εύχεται αυτό. Το ζητούμενο εδώ είναι τι διαπραγματευτικά χαρτιά έχουμε στα χέρια μας και μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτά που εξαγγέλλει. Δεν είναι παρτίδα πόκερ η σωτηρία της χώρας, γιατί όσο καλός παίχτης ή διαπραγματευτής κι αν είσαι μπορεί να μη πιάσει η μπλόφα και να ανοίξεις τα χαρτιά σου. Και δεν πιστεύω πως έχουμε τόσο δυνατά χαρτιά στα χέρια μας δυστυχώς.

Καλή ψήφο σε όλους μας με την ευχή ανεξαρτήτως αποτελέσματος από 26 Ιανουαρίου η Ελλάδα μας να βγει πιο δυνατή.

Του Κώστα Φωτεινόπουλου

Εκδότη-Διευθυντή της University Press

Tags: , , , , , , , , , , ,