Η ακροδεξιά πάει γήπεδο….

Όσοι πίστεψαν από τον τίτλο ότι πρόκειται για ένα ακόμα άρθρο για τη χρυσή αυγή, μάλλον θα απογοητευτούν, όπως επίσης θα απογοητευτούν και όσοι πίστευαν ότι το μόνο «κόμμα» που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακροδεξιά είναι η χρυσή αυγή.

akrodexia_peros

Το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού, θα μπορούσε να πει κανείς παραλλάσσοντας τη γνωστή έκφραση ώστε να είναι σύμφωνη με τα σημερινά δεδομένα. Γι’ αυτό λοιπόν και το άρθρο αυτό θα περιοριστεί μόνο σε αυτό το άθλημα. Σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που έχουμε παρακολουθήσει, είτε από κοντά είτε από την τηλεόραση, πάντα κάπου στις εξέδρες υπάρχει μία σημαία με έναν κέλτικο σταυρό. Δεν έχει σημασία αν το παιχνίδι αυτό είναι εντός ή εκτός Ελλάδας ή αν παίζει η εθνική Ελλάδος, σημασία έχει ότι πάντα υπάρχει ένα τέτοιο ή παρόμοιο πανό ή σημαία.

Το σύμβολο αυτό λοιπόν το οποίο το βλέπουμε συχνά πυκνά και σε διάφορες πορείες, με τη μόνη διαφορά ότι στις πορείες το σύμβολο αυτό είναι πάνω σε ασπίδες και όχι μόνο πάνω σε σημαίες ή πανό, δεν χρησιμοποιείτε μόνο από την χρυσή αυγή αλλά και από άλλους ‘’πυρήνες’’ που βρίσκονται στον χώρο της ακροδεξιάς. Μερικοί από αυτούς είναι οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» ή όπως αλλιώς είναι γνωστοί στους τοίχους της Αθήνας ΑΜΕ, ο «ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ» και η «Brigade Hellas». Όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα λοιπόν το πιθανότερο είναι να ανήκει στη «Brigade Hellas» ή όπως μεταφράζεται στα ελληνικά «Ελληνική ταξιαρχία».

Το ενδιαφέρον λοιπόν σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι τα άτομα αυτά δεν βρίσκονται μόνο στις εξέδρες της Εθνικής αλλά και στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και πολλές άλλες ελληνικές ομάδες. Πώς γίνεται λοιπόν σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ με την ιστορία που έχει να υπάρχουν άτομα από τους πυρήνες της ακροδεξιάς; Όχι βέβαια πως είναι λογικό να υπάρχουν στις άλλες ομάδες αλλά ο φανατισμός, το ισχυρό πατριωτικό αίσθημα και η έλλειψη παιδείας, ίσως να δικαιολογούσαν την ύπαρξη τέτοιων ατόμων στις εξέδρες τις εθνικής, στον ΠΑΟΚ όμως;

Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι μεμονωμένα και ούτε σπάνια και όσοι πιστεύουν ότι είναι κάτι το παροδικό ας πάρουν για παράδειγμα την χρυσή αυγή για την οποία έλεγαν τα ίδια μερικά χρόνια πριν. Όπως είναι σήμερα η χρυσή αυγή μέσα στη βουλή αύριο μπορεί να είναι και οι υπόλοιποι πυρήνες κι όσον αφορά το ποδόσφαιρο σήμερα είναι στις εξέδρες αύριο θα είναι και μέσα στο γήπεδο όπως ο Κατίδης. Και για όσους δεν τον θυμούνται είναι ο παίχτης της ΑΕΚ που πανηγύρισε γκολ με ναζιστικό χαιρετισμό και μετά επικαλέστηκε άγνοια.

Για όσους λοιπόν χαιρετούν ναζιστικά είτε είναι μέσα στα γήπεδα είτε είναι στις εξέδρες και δεν γνωρίζουν για τον φασισμό, τον ναζισμό και όλα όσα πέρασε η Ελλάδα ορίστε κάτι που ίσως να μπορούν να μάθουν.

Στα βουνά της Αλβανίας πολεμώντας τον ιταλικό φασισμό άφησαν τα κόκκαλά τους ο Πιερράκος του Παναθηναϊκού, ο Σωτηριάδης και ο Βατίδης του ΠΑΟΚ, ο Χατζητσίρος του Ηρακλή, ο Σκλήρος του Παναιγιάλειου και οι Μαρατζούλης, Μαλαβέτας και Σωτηρίου του Ολυμπιακού Βόλου ενώ τραυματίες επέστρεψαν από το μέτωπο ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, ο Ράγκος και ο Γρηγοράκος του Ολυμπιακού, οι Παπαντωνίου, Υποφάντης, Ξένος, Αποστολίδης και Κοντογιάννης του Παναθηναϊκού, ο Μαρκάκης του Εθνικού, οι Βαβάνης, Χατζησταυρίδης και Κοντούλης της ΑΕΚ, ο Καυτανζόγλου του Αττικού και πολλοί άλλοι…

Αλήθεια αυτοί πως λέτε να χαιρετούσαν μέσα στο γήπεδο;

Tags: , , , , , , , ,