Ημέρες ενημέρωσης ” Σπουδάζω στη Γαλλία”

ifa22Για τη δεύτερη ημερίδα του 2014 αφιερωμένη στις σπουδές στη Γαλλία που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου από 10 π.μ μέχρι 6 μ.μ., το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) θα υποδεχθεί 14 Πολυτεχνεία και Σχολές Αρχιτεκτονικής (εκ των οποίων και η περίφημη ÉcolePolytechnique). Οι εκπρόσωποι των Iδρυμάτων θα συναντήσουν τους Έλληνες φοιτητές για να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα τους και για να τους παρουσιάσουν τα προγράμματα σπουδών τους.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει θεματικές παρουσιάσεις στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου www.ifa.gr ). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την χορηγία της εταιρίας Thalès.

Συμμετέχουν τα εξής Iδρύματα : EcolePolytechnique, PolytechGrenoble, Πανεπιστήμιο PierreetMarieCurie /EITICTLabs, το MasterIKSEM (Information & KnowledgeSystemsEngineeringandManagement) του Πανεπιστημίου Paris 1 PanthéonSorbonne, EURECOM και TelecomSudParis (εξειδικευμένα στα συστήματα επικοινωνιών), InstitutSupérieurdelElectroniqueetduNumérique (Ανώτατο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής & Ψηφιακής Τεχνολογίας), Ecoled‘Ingénieurs en Informatique EPITA (Σχολή μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών), EcoleNationaledIngénieurs (Eθνική Σχολή μηχανικών) της Brest, EcoleNationaleSupérieuredeMécaniqueetdesMicrotechniques (Eθνική Ανώτατη Σχολή μηχανολόγων μηχανικών και μικροτεχνικής) της Besançon, δύο «Εθνικά Ινστιτούτα Εφαρμοσμένων Επιστημών» : INSA της Rouen και της Toulouse.

Οι σπουδές μηχανικών και αρχιτεκτονικής στη Γαλλία

Η Γαλλία διαθέτει περίπου 240 Σχολές Μηχανικών(δημόσιες και ιδιωτικές)που καλύπτουν όλους τους τομείς των επιστημών του μηχανικού.Παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά, εγγύηση της ποιότητας του πτυχίου του μηχανικού (ισότιμου του Master).

Για το έτος 2013-2014, το κόστος εγγραφής στις δημόσιες Σχολές μηχανικών ανέρχεται στα 606 ευρώ.

Οι Σπουδές Αρχιτεκτονικής πραγματοποιούνται σε 20 δημόσιες Σχολές, διανεμημένες σε όλη την Γαλλία. οι οποίες παρέχουν κρατικά πτυχία.

Η Εθνική Σχολή Αρχιτεκτονικής της Rouen θα βρίσκεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 29 Μαρτίου.

Γιατί λοιπόν να σπουδάσει κανείς στη Γαλλία;


Καταρχάς, λόγω του
ποιοτικού επιπέδου εκπαίδευσης : τα γαλλικά πτυχία χαίρουν αναγνώρισης και εκτίμησης σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν λοιπόν πραγματικό διαβατήριο για τη διεθνή αγορά εργασίας. Η δωρεάν φοίτηση στα δημόσια πανεπιστήμια αποτελεί επίσης καθοριστικό πλεονέκτημα. Τέλος, τα γαλλικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα φροντίζουν ιδιαίτερα για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων πτυχιούχων. Έτσι, υπάρχει ο κατάλληλος σχεδιασμός ώστε τα προγράμματα σπουδών να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του εργασιακού τομέα και να προετοιμάζουν τους φοιτητές για την είσοδό τους στην ενεργό επαγγελματική ζωή. Πρόσφατη έρευνα του γαλλικού Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης και ‘Ερευνας ανέδειξε ένα πολύ υψηλό ποσοστό επαγγελματικής απορρόφησης. Η μελέτη δείχνει πράγματι ότι το 90% των νέων που απέκτησαν διπλώματα μεταπτυχιακού επίπεδου που απονέμονται από δημόσια Πανεπιστήμια βρήκαν δουλειά μετά τις σπουδές τους.

Tags: , , , , ,