Επαγγελματική Πιστοποίηση Διεθνούς Κύρους και Αναγνώρισης στη Ναυτιλία

Επαγγελματική Πιστοποίηση Διεθνούς Κύρους και Αναγνώρισης στη Ναυτιλία

ICS Annual Professional Maritime Programme – ICS Membership

hmc2

Το Institute of Chartered ShipbrokersCS), ο διεθνής φορέας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα της ναυτιλίας, εκπροσωπείται αποκλειστικά στην Ελλάδα από το

Hellenic Management Centre (HMC), το οποίο παρέχει προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε επαγγελματίες της ναυτιλίας μέσω ολοκληρωμένων και σύγχρονων μεθόδων εκπαίδευσης.

Το HMC παρέχει το επαγγελματικό ναυτιλιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης του ICS, το Annual Professional Maritime Programme, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προετοιμάζει παράλληλα τους συμμετέχοντες για τις εξετάσεις του ΙCS, Professional Qualifying Examinations. Οι εξετάσεις αυτές οδηγούν στην απόκτηση της ιδιότητας του μέλους του ICS (ICS Membership), την μόνη επαγγελματική πιστοποίηση του χώρου της ναυτιλίας, σημάδι επαγγελματισμού και καταξίωσης στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Το πρόγραμμα του ICS προσφέρει στους συμμετέχοντες, ένα ολοκληρωμένο θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και πρακτικές γνώσεις, που συμβαδίζουν με τις ανάγκες της αγοράς, προκειμένου να τις εφαρμόσουν άμεσα στην καθημερινή επαγγελματική τους απασχόληση.


Παρέχει επίσης, τη δυνατότητα στον κάτοχο της πιστοποίησης να ανήκει σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο καταξιωμένων επαγγελματιών (3.500 μέλη σε 26 παραρτήματα παγκοσμίως).

Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει δύο κύκλους μαθημάτων, σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα: Κατά την διάρκεια του πρώτου κύκλου, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τέσσερα (4) υποχρεωτικά μαθήματα, ώστε να αποκτήσουν τις γνώσεις των βασικών τομέων της ναυτιλίας. Κατά τον δεύτερο κύκλο, οι υποψήφιοι επιλέγουν τρία (3) μαθήματα, ώστε να εξειδικευτούν στους ακόλουθους τομείς: Shipbroking and Chartering Practice, Ship Operations & Management, Ship Sale & Purchase, Marine Insurance, Maritime Economics, Shipping Finance and Maritime Law.

To ICS Professional Maritime Programme απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες της ναυτιλίαςshipbrokers, operators, charterers, maritime lawyers, agents, financiers– οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν την θεωρητική και πρακτική κατάρτιση τους και να πιστοποιήσουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους.  

  • Σε Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού – οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν την εμπειρική γνώση και πρακτική τους με θεωρητική και πρακτική κατάρτιση.

  • Σε Απόφοιτους και Επαγγελματίες των κλάδων της οικονομίας, της διοίκησης, της νομικής, της μηχανικής, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τα ναυτιλιακά.

Οι εισηγητές είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και συνδυάζουν πολυετή επαγγελματική και διδακτική εμπειρία καθώς και σημαντικές ακαδημαϊκές σπουδές.

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Σεπτέμβριο 2016 και διαρκεί μέχρι τον Απρίλιο 2017.

Οι διαλέξεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη / Τρίτη-Πέμπτη), 19:00-21:30, στις εγκαταστάσεις του Hellenic Management Centre, στο κέντρο του Πειραιά.

Οι εγγραφές για το ICS Professional Maritime Programme 2016 – 2017 έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω στοιχεία : τηλ.: +30210-4125945, e-mail : helmc@otenet.gr ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.helmc.com

Tags: , , , , , ,