Οι δύο Έλληνες πιλότοι του μοιραίου F-16

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πολεμική Αεροπορία μετά τον χαμό των δύο Ελλήνων πιλότων, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ενώ βρίσκονταν σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας. 

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κατόπιν εισηγήσεως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 29 Ιανουαρίου 2015, για το τραγικό γεγονός.

Το διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 συνετρίβη χθες στις 16:16, κατά τη διάρκεια της απογείωσης με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο πιλότων, ενώ την ζωή τους έχασαν άλλα οκτώ άτομα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΑ στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, ο οποίος ήταν παντρεμένος και είχε ένα γιο , με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

laskaris

Επίσης, νεκρός είναι ο Σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

zagkas

Πηγή: antenna.gr

 

Tags: , , , , , , , , ,