Εκδιώχθηκαν από τα Προπύλαια οι πανεπιστημιακοί

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ επεισοδιακή αποδείχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια. Οπως καταγγέλουν, εκδιώχθηκαν προς την πλατεία Κοραή από ομάδες αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο.

Η συγκέντρωση των πανεπιστημιακών πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ. Ωστόσο, τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιεξουσιαστές που τους υποχρέωσαν να αποχωρήσουν από τα Προπύλαια, με συνθήματα και ύβρεις.

panepistimiakoiiii

Η ενέργεια χαρακτηρίζεται απαράδεκτη απο τις Πρυτανικές Αρχές, που εξέδωσαν ανακοίνωση αμέσως μετά την εκδίωξη των πανεπιστημιακών.

“Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. “Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Σήμερα το πρωί τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας συγκεντρώθηκαν στον χώρο των Προπυλαίων, προκειμένου να εκφραστεί η ΚΑΘΟΛΙΚΗ αντίθεση στην κατάληψη, που οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος. Υπογραμμίζεται ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία λειτουργίας του Κεντρικού Κτιρίου δημιουργεί πλέον ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ προβλήματα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, όπως τις πληρωμές των εργαζομένων, την εκπαιδευτική διαδικασία, τις νομικές και δικαστικές υποθέσεις, τις υποθέσεις προς Εθνικούς και Διεθνείς φορείς. Παρά το γεγονός ότι έχουμε προβεί από τριημέρου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δεν έχει προκύψει καμία λύση του προβλήματος.”

Πηγή: kathimerini.gr

Tags: , , , , , ,