Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις ανατροπές στην Παιδεία

Δεκάδες πολιτικοί όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πανεπιστημιακοί και πολίτες παραβρέθηκαν χτες το βράδυ σε εκδήλωση που έγινε στο κλειστό γήπεδο του Αμαρουσίου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

baltasss

Η εκδήλωση στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το Ποτάμι και παραβρέθηκαν οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Αννα Διαμαντοπούλου, Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Δένδιας, Φ. Σαχινίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Κ. Αρβανιτόπουλος, Θ. Φορτσάκης κ.ά.

Οπως τόνισαν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σταυρακάκης, καθηγητής στο ΕΜΠ, και ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα «νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας επιχειρούν να γυρίσουν την Εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω, επιβάλλουν τα πολιτικά κόμματα στη λειτουργία των ΑΕΙ, καταργούν ουσιαστικά τα Πρότυπα Δημόσια Σχολεία, μεθοδεύουν την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων, καταργούν την “αριστεία” σε βάρος των κοινωνικά αδύναμων και την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση».

Πρόταση για συγκέντρωση
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κατατέθηκε πρόταση να συγκεντρωθούν σήμερα το βράδυ στις 20.30 έξω από τη Βουλή πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές, τις οποίες προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η κίνηση «Παιδεία 2015» αποτελείται από πολίτες, φοιτητές, διδάσκοντες στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, προσωπικότητες, όπως επίσης από στελέχη ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων, που θεωρούν ότι θίγονται από το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης κυριάρχησε το σύνθημα «όχι Μπαλτά στην Παιδεία» και οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να διαμαρτυρηθούν για τις σημαντικές ανακατατάξεις που έρχονται για την Παιδεία το επόμενο διάστημα.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: , , , , , , , , ,