Οι Έλληνες ποτέ δεν πεθαίνουν» ..και στην προκειμένη δεν χάνουν!

Τον Ιούνιο είχαμε το Μουντιάλ της Βραζιλίας.. – που μυαλό για εξεταστική!! – και τώρα έχουμε το Μουντομπάσκετ στην Ισπανία – εδώ και αν χάνεται το πράγμα – και δεν φτάνουν όλα αυτά, αλλά μία με τη πρόκριση της Εθνικής τότε, και μία με την «μάχη της κορυφής» τώρα, τα έχουμε – εντελώς – χαμένα! Και μάλιστα δικαιολογημένα!

zisis

Η παλιά Εθνική επέστρεψε και μας αποζημιώνει και με το παραπάνω.. Και δεν μιλάω αποκλειστικά για τις – μέχρι ώρας – 4 νίκες της στην Ισπανία, αλλά και για το «πρόσωπο» που βγάζει.. Ομαδικότητα, Αποδοτικότητα, Θέαμα.. Όλα! – Μην τα ματιάσω τα παιδιά μας –

Πρώτο παιχνίδι με Σενεγάλη, ο στόχος για καλή αρχή, επιτευχθεί. Δεύτερη μέρα με Φιλιππίνες, στα ίδια. Και το τρίτο παιχνίδι ενάντια στο Πουέρτο Ρίκο, στέφθηκε και αυτό με απόλυτη επιτυχία! Πήγαμε έτσι στο «ρεπό» μας με 3 στα 3 και μπράβο μας!

Το τέταρτο και καθοριστικό παιχνίδι όμως ήταν αυτό με τους Κροάτες. Οι Έλληνες Διεθνείς δεν έχασαν ούτε αυτή τη φορά την ευκαιρία για θέαμα, αφού βρέθηκαν και στο 19+. Η νύχτα ήταν μεγάλη, η Εθνική μας όμως δεν φοβήθηκε τους ισχυρούς Κροάτες, και τους στέρησε εξ αρχής τολμώ να πω, κάθε πιθανότητα διεκδίκησης της 1ης θέσης του 2ου Ομίλου.

Η Εθνική μας ανέλαβε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα τα ηνία του παιχνιδιού, και δεν άφησε περιθώρια στην Εθνική της Κροατίας για οποιαδήποτε ανατροπή. Έπαιξε με καθαρό μυαλό και τα 40 λεπτά, με έξυπνη επίθεση και με πολλά υποσχόμενη άμυνα. «Χρησιμοποίησε» θα λέγαμε, τις αδυναμίες των Κροατών και την ανωριμότητα αυτών να διαχειριστούν σωστά, παιχνίδια αυτού το επιπέδου. Επίσης, αξιοθαύμαστη ήταν και ψυχραιμία τους στα «μεγάλα» σουτ των Θηρίων (βλέπε Ούκιτς, Μπογκτάνοβιτς και Σάριτς). Κατάφερε έτσι όχι μόνο να κερδίσει ένα ακόμα παιχνίδι, όχι μόνο να είναι στην διεκδίκηση της κορυφής του ομίλου αλλά να πάρει «εκδίκηση» για τον αποκλεισμό της στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 1994 ( 78 – 60 υπέρ της Κροατίας) για την απώλεια του μεταλλίου της ίδιας διοργάνωσης, από την Ομάδα της Κροατίας – λεγόμενη και ως «Dream Team II» – .

ellada

Στο αποψινό παιχνίδι τώρα.. Η αποστολή της «Επίσημης Αγαπημένης» στη Σεβίλλη, είναι φυσικά δύσκολη, αλλά όχι και ακατόρθωτη! Η Αργεντινή του Λουίς Σκόλα και του Νοτσιόνι δεν είναι αήττητη – πράγμα που αποδείχθηκε και με το «σκόλασμα» της Αργεντινής από την Κροατία στην ίδια διοργάνωση – . Στο παιχνίδι αυτό θα χρειαστούμε και πάλι καθαρό μυαλό, καλή άμυνα και επίθεση, και πάνω από όλα «Μεγάλο Μπάσκετ» για μια ακόμα φορά. Μπορεί η πρόκριση στην 2η φάση της διοργάνωσης να είναι δεδομένη, αλλά το παιχνίδι αυτό είναι «παιχνίδι γοήτρου» και πρέπει να το κερδίσουμε. Μας αξίζει η πρωτιά του Ομίλου και πρέπει πάση θυσία να την κατακτήσουμε. Τα πράγματα είναι απλά, παίζουμε με ψυχή και μυαλό και τα υπόλοιπα έρχονται. Εξάλλου η ομάδα έχει εμπειρία (Ζήσης), άστρο (βλέπε Καλάθη), καλή καθοδήγηση (έχουμε τον Κατσίκαρη προπονητή), μέλλον (Αντετοκούμπο) αλλά και αξιοθαύμαστους παίχτες να συμπληρώνουν το ρόστερ της Επίσημης Αγαπημένης (Παπανικολάου, Μάντζαρης, Πρίντεζης, Μπουρούσης και οι λοιποί).

Προς το παρόν τώρα, για τις υπόλοιπες ώρες, μέχρι την ώρα του παιχνιδιού με την Αργεντινή, ας απολαύσουμε την «Μοναξιά της Επιτυχίας». Καλή μας επιτυχία!!

Φωτεινή Ανδριάνα Σταμογιώργου

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,