Διορισμοί εκπαιδευτικών με νέο σύστημα

Στις διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ αλλά και σε άλλα κριτήρια, που θα εξασφαλίζουν επιπλέον μόρια σε δασκάλους και καθηγητές, θα στηριχθεί το νέο σύστημα διορισμών για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν αλλαγή φιλοσοφίας στην αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου και βελτιώσεις στο καθεστώς των μετατάξεων.

ypourgeio-paideias3

Σε νέο σύστημα προσλήψεων στα σχολεία, μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, αλλά και σε καινούργιο καθεστώς αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου (αξιολόγηση) για δασκάλους και καθηγητές προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, ενώ προγραμματίζει και μια σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων σε θέματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς.

Χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (κ. Μπαλτάς και Κουράκης) κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας έδωσε απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί και ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου δεν θα ικανοποιηθούν άμεσα, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε τον κάβο του τετραμήνου».

Πηγή: ethnos.gr

Tags: , , , , , , ,