Διαστημικός!!! Ο Ολυμπιακός έκανε πλάκα στο ντέρμπι διασύροντας τον Παναθηναϊκό με σκορ 88-63!!!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των αιωνίων. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ισοπεδωτικοί και νίκησαν κατά κράτος τη μάχη της ρακέτας, μαζεύοντας συνολικά 20 rebounds περισσότερα από τους Πράσινους.

Ο Γιώργος Πρίντεζης σε μεγάλη βραδιά σκόραρε με χίλιους δύο τρόπους. ο Βασίλης Σπανούλης μοίραζε απλόχερα assists στους συμπαίκτες του διαβάζοντας αριστουργηματικά την προσαρμοσμένη άμυνα πάνω του. Ο Ερικ Γκριν στο πρώτο του παιχνίδι μπροστά στο ερυθρόλευκο κοινό ήταν καταλυτικός, έβαλε μεγάλα σουτ και απέδειξε τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε. Ο Ματ Λοτζέσκι πραγματοποίησε μια ακόμη πολύ καλή εμφανιση, κάνοντας όλους να αναρωτιόμαστε ακόμα πιο έντονα για το ποια θα ήταν η πορεία της ομάδας τη περσινή περίοδο με τον Λοτζέσκι υγιή.

olymp-pao-1

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός έδειξε τις χτυπητές αδυναμίες στα guard του, που απόντος και του Tζέιμς φάνηκαν ακόμη περισσότερο. Ο Καλάθης ήταν γι’ ακόμα ένα βράδυ αρκετά άστοχος, με αποτέλεσμα οι λύσεις στο σκοράρισμα να περιορίζονται κατά πολύ. Ο Γιάννης Μπουρούσης αποτέλεσε επιθετική απειλή στον χρόνο που αγωνίστηκε, έδωσε λύσεις, στην άμυνα όμως ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος καθώς οι παίχτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου χτυπήσαν στα αργά του πόδια.

Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν γερά τις βάσεις για τη κατάληψη της πρώτης θέσης στη κανονική περίοδο, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΠΑΟ η διαφορά των 25 πόντων δύσκολα ανατρέπεται.

Tags: , , , ,