Γεύση από το φετινό Summer School

Το πέμπτο κατά σειρά διεθνές Summer School, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Youth Time, έλαβε χώρα στο Αμβούργο την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους συμμετέχοντες!

youthtime

Το εν λόγω Summer School, έδωσε την ευκαιρία σε νέους και νέες, φοιτητές απο όλο τον κόσμο, απλούς συμμετέχοντες και δημοσιογράφους, την ευκαιρία να εξασκήσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες τους, να αποκτήσουν επικοινωνιακές δεξιότητες μέσω διαλέξεων, δημιουργικών και διαδραστικών workshops, η θεματολογία των οποίων κάθε χρόνο είναι διαφορετική.

Φέτος, το θέμα του Summer School, ήταν “Κρίση και Κοινωνία, ζητήματα διαχείρισης” και αναλόγως κινήθηκε και η θεματολογία των διαλέξεων, και των workshops. Μερικά απο αυτά αφορούσαν την καθημερινή διπλωματία, την καταστρατηγηση των στερεοτύπων, την τέχνη της διαπραγμάτευσης, αλλά και την κατανόηση των ζητημάτων τοπικότητας στην Ευρωπη.

Οι εισηγητές, προέρχονταν απο την Ευρώπη κατα κύριο λόγο (Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα, Βοσνία) αλλά ειδική διαλέξη παρέδωσε και ο νοτιοαφρικανός Mike Fisher, σε σχέση με τη διαχείριση άγχους, ενώ δόθηκε και η οικονομική διάσταση της κρίσης στην Ευρώπη με την παρουσία καθηγητή οικονομικών απο το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος μίλησε για το τραπεζικό σύστημα.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Youth Time, Julia Kinash, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο δημοσιογραφικό team του Summer School, στόχος της είναι, όπως και των υπολοίπων εταίρων του οργανισμού η εκπαιδευτική δραστηριότητα και η προσωπική βελτίωση των συμμετεχόντων. Για τη Youth Time, όλοι οι συμμτέχοντες εντάσσονται στη μεγάλη αυτή οικογένεια του οργανισμού, και έτσι ο κύκλος μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Σημείωσε δέ, ότι ο οργανισμός, ως ΜΚΟ, δε λαμβάνει επιχορήγηση απο κυβερνήσεις, παρα μόνο απο τους χορηγούς που διοργανώνουν το συνέδριο και παρέχουν το υλικό, ενώ ο οργανισμός διατηρεί σχέσεις μόνο με άλλες οργανώσεις που έχουν στόχο να προάγουν τους νέους.

To επόμενο meeting με τον οργανισμό θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, για το Global Youth Forum, χωρίς να έχουν δημοσιευτεί όμως περισσότερες πληροφορίες. Η Youth Time, θα χαρεί να λάβει τις αιτήσεις νέων απο όλα τα γνωστικά αντικείμενα, τόσο για το Global Youth Forum όσο και για το επόμενο Summer School.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: http://www.youth-time.org/ ενώ μια μικρή γεύση του summer school μπορείτε να πάρετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Nd_lXzqGiYA

 

Tags: , , , , , , , ,