Αχ αυτή η εξεταστική … !

finals2

Έφτασε και ο Σεπτέμβρης. Πάει το καλοκαίρι, επιστροφή στα θρανία, αλλά πού μυαλό και διάθεση για διάβασμα; Θα βγείς με τους φίλους σου, θα πεις όλες τις καλοκαιρινές σου περιπέτειες, θα ακούσεις τις δικές τους και κάπου εκεί, μιας και ο καιρός το σηκώνει άνετα ακόμα, θα προτείνει κάποιος ένα μπανάκι (εδώ κοντά μωρέ!). Δεν έφταιγες εσύ. Το ξέρω. Άλλωστε ποιος διαβάζει το καλοκαίρι; Δεν έχεις ανοίξει βιβλίο. Όμως το καλοκαίρι μας αποχαιρετά και τη θέση του δίνει στο μελαγχολικό φθινόπωρο που αγαπάμε να μισούμε, μία κατάσταση με την οποία πρέπει να συμβιβαστούμε. Τα φθινοπωρινά κείμενα, όμως, είμαι βέβαιος πως δεν ξεκινούσαν έτσι εκατοντάδες χρόνια πριν, όταν ακόμη δεν είχε εφευρεθεί η εξεταστική του Σεπτέμβρη, που τυραννάει όλα τα ταλαίπωρα μυαλά αυτού του τόπου.

Τα βράδια μας βρίσκουν σαν τις άδικες κατάρες μεταξύ τηλεφώνου και υπολογιστή, στην προσπάθεια να αποφασίσουμε αν μας παίρνει για μια βόλτα στην πλατεία. Η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη στους μαύρους κύκλους που πολιορκούν τα μάτια μας, όμως αυτά είναι τα ψιλά γράμματα που δεν μας νοιάζει να διαβάσουμε. Κρύος ιδρώτας μας λούζει, μας πιάνει απελπισία, θέλουμε να δέσουμε μια θηλιά στο λαιμό μας και να πέσουμε στο Θερμαϊκό για σίγουρα αποτελέσματα.

Μην απελπίζεστε! Όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο! Δηλαδή όχι όλοι, υπάρχουν και κάποια λουλούδια που έχουν περάσει την ύλη 4 φορές αλλά εμείς αυτούς δεν τους κάνουμε παρέα.

Γιατί Γενάρης, Ιούνης και Σεπτέμβρης θα είναι πάντα η μαύρη τρύπα στο ημερολόγιο του φοιτητή μα κάθε καλοκαίρι θα είναι απρόσμενα ξεχωριστό! Όπως και η φετινή σου εξεταστική θα είναι γεμάτη εκπλήξεις, αν δε κάτσεις να διαβάσεις, εσύ που εντρυφείς σε αυτό το κείμενο. Και άσε τα φύλλα του φθινοπώρου να έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από την εγκυκλοπαίδεια που διαβάζεις…!

Καλή μας τύχη λοιπόν… και η επιτυχία καλοδεχούμενη και επιδιωκόμενη σε αυτή την εξεταστική!

Υ.Γ: Να σημειωθεί πως η συγγραφή αυτού του κειμένου αποτελεί γέννημα των διευρυμένων πνευματικών ανησυχιών της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2014.

Λάζαρος (Άρης) Αρμάογλου

Tags: , , , , , , , , , , , ,