Ασημένια από Μάστορα και Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν δυο Έλληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Πράγας. Ο Αντώνης Μάστορας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη το ασημένιο στο άλμα επί κοντώ.

Το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που φιλοξενείται για τέταρτη και τελευταία ημέρα στην Πράγα, κατέκτησε ο Αντώνης Μάστορας. Ο Έλληνας πρωταθλητής, είχε καλύτερο άλμα στα 2 μέτρα 31 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ. Οι προσπάθειες του Μάστορα ήταν 2.19μ. (δεύτερη προσπάθεια), 2.24μ., 2.28μ. (τρίτη προσπάθεια), 2.31μ. (δεύτερη προσπάθεια), ενώ είχε τρεις αποτυχημένες στα 2.33μ.

Mastoras of Greece celebrates his third place at the men's high jump final during the European Indoor Championships in Prague

«Θέλησα να κάνω χαρούμενους τους Ελληνες. Στεναχωρήθηκα που δεν πήρα το χρυσό, νιώθω τιμή όμως που ανέβηκα στο βάθρο. Φάνηκε η σκληρή προπόνηση και η δουλειά που κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος και χαρίζω αυτό το μετάλλιο στον προπονητή μου Γιώργο Πομάσκι», είπε μετά το τέλος του αγώνα, ο Αντώνης Μάστορας.

«Σήμερα ήταν άψογος. Εκτέλεσε ακριβώς ότι είχαμε κάνει τους τελευταίους πέντε μήνες. Η συμπεροφορά του στον προκριματικό ήταν για… βιβλίο. Στον τελικό πήγε να το χαλάσει, αλλά τελικά το έσωσε», είπε ο Γιώργος Πομάσκι και συμπλήρωσε: «Σήμερα θα μπορούσε να είχε κερδίσει τον αγώνα. Το 2,34 μ. είναι ένα ύψος, που θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει»

«Ασημένια» και η Στεφανίδη
Το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών του Ευρωπαϊκού στην Πράγα, κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η 25χρονη πρωταθλήτρια, η οποία πέρυσι στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού (Ζυρίχη) ήταν επίσης 2η, είχε καλύτερο άλμα στα 4 μέτρα 75 εκατοστά.

stefanidi

Η αθλήτρια του Νικ Χάισονγκ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,40 μ., με επιτυχημένο άλμα, άφησε τα 4,50 μ., ξεπέρασε με την δεύτερη τα 4,60 μ. και στη συνέχεια με την πρώτη τα 4,70 μέτρα. Ο πήχης έπειτα ανέβηκε στα 4,75 μ., ύψος στο οποίο η αθλήτρια πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Η Στεφανίδη επέλεξε στη συνέχεια να μην δοκιμάσει στα 4,80 μ., δεδομένο του οτι ακόμη κι αν το έκανε θα ήταν και πάλι δεύτερη, καθώς η Αντζέλικα Σιντόροβα το είχε ξεπεράσει και είχε καλύτερες προσπάθειες στα χαμηλότερα ύψη. Καμία από τις δύο αθλήτριες δεν ταν κατάφερε στα 4,85 μ. κι έτσι το χρυσό μετάλλιο όπως και το καλοκαίρι πήγε στην Ρωσίδα και το ασημένιο στην Ελληνίδα. Τρίτη με νέο εθνικό ρεκόρ ήταν η Αντζέλικα Μπένγκτστον (Σουηδία) με 4,70 μέτρα.

«Στον προκριματικό είχα κάποια προβλήματα, δεν αισθανόμουν καλά. Ισως έφταιγε και το γεγονός ότι έφτασα μόλις την Τετάρτη από τις ΗΠΑ και δεν είχα τον χρόνο να προσαρμοστώ στους ευρωπαϊκούς χρόνους. Στον τελικό όμως είχα την απαιτούμενη σιγουριά και αισιοδοξία, ήμουν έτομη για μεγάλα άλματα», είπε αρχικά η Στεφανίδη και συμπλήρωσε σχετικά με την απόφαση της να ανέβει στα 4,85 μέτρα:

«Η Σιντόροβα ήταν σκληρή αντίπαλος σήμερα. Οταν ξεπέρασε τα 4,80 μ., η τακτική που επέλεξα για να διεκδικήσω το χρυσό, ήταν να ανέβω στα 4,85 μέτρα». Η Στεφανίδη θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, προκειμένου να συνεχίσει την προετομασία της για τους αγώνες του ανοιχτού, εκεί όπου θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν κατάφερε να βρεθεί στα φετινά της επίπεδα κι έτσι έμεινε στην πέμπτη θέση με καλύτερο άλμα στα 4,50 μέτρα. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, δεν κατάφερε στη συνέχεια να υπερβή τα 4,60 μέτρα.

Με το μετάλλιο της Στεφανίδη η χώρα μας έφτασε τα 26 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης και τα 12 ασημένια. Αυτή ήταν η πρώτη φορά η χώρα μας κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ, σε άνδρες και γυναίκες.

Η χώρα μας επιστρέφει στον πίνακα μεταλλίων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2007 και το ασημένιο μετάλλιο του Λούη Τσάτουμα. Η ελληνική αποστολή ολοκλήρωσε την εμφάνιση της στην Πράγα στην 18η θέση του πίνακα των μεταλλίων και στην 12η θέση του πίνακα της βαθμολογίας.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: , , , , , , ,