Το Α.Π.Θ. στην “AGROTICA 2014”

agrotica14Στο πλαίσιο της «Agrotica 2014», το Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και η ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνουν διήμερο Συνέδριο, με θέμα: «Στοχεύοντας στην Αγροτική Ανάπτυξη. Η σύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την παραγωγή». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».

Το Συνέδριο απευθύνεται σε αγρότες, φοιτητές, αλλά και σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την οικογενειακή ή την επιχειρηματική γεωργία. Στόχος του Συνεδρίου είναι η σύνδεση της επιστημονικής και ερευνητικής δραστηριότητας της Σχολής με την ελληνική κοινωνία.

Οι νέες εναλλακτικές δενδρώδεις και άλλες καλλιέργειες, οι υδροπονικές καλλιέργειες, οι καλλιέργειες οσπρίων, οι χοιροτροφικές μονάδες, οι υδατοκαλλιέργειες, η μελισσοκομία, το αμπέλι και η παραγωγή κρασιού, η παραγωγή τυριού, η συμβολαιακή γεωργία, η διαχείριση εδάφους και νερού είναι ορισμένα από τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου.

Το Τμήμα Γεωπονίας είναι ένα από τα παλαιότερα τμήματα του Α.Π.Θ., με ιστορία 85 ετών, με περίπου 1.500 ενεργούς φοιτητές και 10.000 αποφοίτους γεωπόνους. Το Τμήμα Γεωπονίας με την πλούσια εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα έχει μεγάλη συμβολή στην Εθνική Οικονομία, αλλά και την Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας, καθώς και στην ανάπτυξη της υπαίθρου. Έχει, επίσης, μία μεγάλη μακρόχρονη διεθνή παρουσία στις γεωπονικές επιστήμες και τεχνολογίες.

Περισσότερα εδώ.

Tags: , , , , , , , , , , ,