1ο στην Ελλάδα και 75ο στην Ευρώπη, το Α.Π.Θ.

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης Διεθνών Συστημάτων Ταξινόμησης και Κατάταξης των Πανεπιστημίων συνεχίζοντας την προσπάθειά της για παρακολούθηση της θέσης του ΑΠΘ στις αναγνωρισμένες διεθνείς κατατάξεις, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό κατάταξης Webometrics για το Α’ εξάμηνο του 2014, το ΑΠΘ βρίσκεται στη θέση 204 της παγκόσμιας γενικής κατάταξης, στην 75η στην Ευρώπη (στην 65η στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και στην 1η θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

aristoteleio

Το ΑΠΘ είχε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στα κριτήρια της παρουσίας στο web (θέση 121) και του ανοιχτού επιστημονικού περιεχομένου (θέση 89). Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε σχέση με την κατάταξη του Β’ εξαμήνου του 2013, η θέση του ΑΠΘ βελτιώθηκε (κατείχε την θέση 226), βελτιώνοντας και τους επιμέρους δείκτες-κριτήρια.

Η Επιτροπή θεωρεί υποχρέωσή της –εκ μέρους όλου του Ιδρύματος- να συγχαρεί όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο ΑΠΘ, οι οποίοι –σε πείσμα των καιρών και παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ σε όλα τα επίπεδα, ειδικά το τελευταίο διάστημα με τη διαθεσιμότητα του διοικητικού του προσωπικού- καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες  και κατορθώνουν, να διατηρεί το ΑΠΘ επί σειρά ετών μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και στο διεθνές γίγνεσθαι.

Στο σύνδεσμο http://qa.auth.gr/documents/reports/Rankings_el.pdf της ιστοσελίδας της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΑΠΘ (ΜΟΔΙΠ-ΑΠΘ) μπορεί όποιος επιθυμεί να ενημετωθεί για τη θέση του ΑΠΘ στις σημαντικότερες Διεθνείς κατατάξεις».

Tags: , , , , ,