Ανυποχώρητοι οι καταληψίες του ΕΚΠΑ

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ εμφανίζονται με κείμενο και βίντεό τους οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι συνεχίζουν για 16η ημέρα την κατάληψη του κτιρίου, παρά τις εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών προς τον πρωθυπουργό για παρέμβαση και ενώ σε συλλήψεις έχουν μετατραπεί οι 15 από τις 21 προσαγωγές από τον υπό κατάληψη χώρο. 

photo_anarxikoi22

Τα 15 άτομα που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι προσαγωγές εντάσσονται σε ένα σχέδιο εκτόνωσης της κατάστασης, χωρίς να υπάρξει δυναμική επέμβαση της Αστυνομίας, μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, που πρωτίστως είναι αρμοδιότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από το υπό κατάληψη κτίριο, από χτες το βράδυ έχουν κάνει πιο αυστηρό τον έλεγχο, εμποδίζουν την είσοδο νέων ατόμων στην πρυτανεία, ενώ προχωρούν σε προσαγωγές όσων βγαίνουν από το κτίριο.

Υπενθυμίζεται πως χθες, στην ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο να χαθούν ζωές καθώς στον υπό κατάληψη χώρο γίνεται ευρεία χρήση ναρκωτικών. Όπως αναφέρουν στην τους οι πανεπιστημιακοί: «Σε αυτή την βαρύνουσα συγκυρία και στο πνεύμα των πιο γνήσιων πατριωτικών παραδόσεων των Ελλήνων απευθύνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τους πολιτικούς αρχηγούς, να δώσουν δείγμα υψηλής αντίληψης των καθηκόντων τους οδηγώντας σε λύση την ομηρία του ελληνικού κοινού μας “Εθνικού Σπιτιού», της έδρας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα προσφέρουν έτσι επείγουσα, ανεκτίμητη όσο και αυτονόητη εθνική υπηρεσία με πολλαπλό θετικό αντίκτυπο».

Για ανώμαλη κατάσταση για την οποία φέρει ευθύνη η κυβέρνηση έκανε λόγο σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης. Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Φορτσάκης σημείωσε πως ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης έχει αποκοπεί από τις βασικές του λειτουργίες ενώ πρόσθεσε ότι η ανοχή της κυβέρνησης ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: , , , , , , ,