Αναζητώντας την πρωτοτυπία.

Ζούμε στην Ελλάδα του 2015 και οι περισσότερες νέες ιδέες και προτάσεις που προτείνονται για τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του κόσμου είναι λίγο πολύ γνωστές. Τι είναι αυτό που μπορεί να σκεφτεί ένας νέος επιχειρηματίας για να φτάσει στο κέρδος και στην ανταπόκριση του κοινού; Η απάντηση βρίσκεται πίσω από την λέξη «Καινοτομία». Με την καινοτομία νοείται κάθε νέα, πρωτοποριακή και ξεχωριστή ιδέα η οποία οδηγεί στην πραγματοποίηση κάποιου στόχου. Επίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εξερεύνηση νέων εφευρέσεων και ανακαλύψεων οι οποίες στο άμεσο μέλλον θα προσφέρουν μια εναλλακτική πρόταση στους καταναλωτές.

momix

Στη σύγχρονη εποχή, οι νέοι ψάχνουν καινούριες διεξόδους για να περάσουν όμορφα και επιλέγουν πολύ προσεκτικά που και πότε θα βγουν. Με την κρίση να μαστίζει την χώρα, δεν είναι εύκολο για κάθε φοιτητή ή άνεργο νέο να βγαίνει κάθε μέρα και να ξοδεύει χρήματα που δεν έχει. Οπότε, όταν θα επιλέξει να βγει μπορεί να προτιμήσει να πάει για έναν καφέ ή μπορεί να επιλέξει να δοκιμάσει μια νέα εμπειρία. Η νέα εμπειρία θα μπορούσε να είναι μια καφετέρια η οποία προσφέρει ποικιλία επιτραπέζιων παιχνιδιών (όπου μπορεί ο καθένας να μάθει ένα νέο παιχνίδι), τα δωμάτια διαφυγής (τα οποία έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας επειδή ο πελάτης δεν είναι απλά ένας παρατηρητής, αλλά καλείται να συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι εξερευνώντας και λύνοντας γρίφους), ή ένα μοριακό cocktailbar, όπου ο καταναλωτής μπορεί να παρατηρήσει τη χημεία εν δράσει στο ποτήρι του.

Στο πλαίσιο της εξερεύνησης νέων εμπειριών, αποφάσισα να επισκεφτώ έναν εναλλακτικό χώρο όπου η χημεία και η φυσική έχουν το πρώτο λόγο. To MoMix, μετράει ήδη δύο χρόνια ζωής στον Κεραμικό και ένα χρόνο στην Γλυφάδα. Είχα την χαρά να επισκεφτώ το πρώτο bar στον Κεραμικό και να δοκιμάσω το πιο πρωτότυπο και ιδιαίτερο cocktail. Ο χώρος και η ατμόσφαιρα σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή. Η μαγεία όμως βρίσκεται στο μπαρ, το οποίο αποτελεί και το βασικό πυρήνα του καταστήματος. Η μπάρα έχει μετατραπεί σε ένα εργαστήριο χημείας και η διαδικασία παραγωγής των cocktail έχει μεταφερθεί σε άλλη διάσταση.

Οι καινοτομίες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτήν την επιχειρηματική κίνηση είναι αυτές που καθιστούν αυτό το bar τόσο πρωτοποριακό. Αρχικά είναι η σύλληψη της ιδέας της εναλλακτικής παρασκευής cocktail με τη βοήθεια της επιστήμης. Το MoMix είναι το πρώτο και μοναδικό bar στην Ελλάδα που προσφέρει στους πελάτες του μοριακά cocktails που μπορείς να τα πιείς ή και να τα φας. Το κλίμα και η ατμόσφαιρα του καταστήματος, δημιουργούν την ανάγκη στον καταναλωτή να εξερευνήσει τον περιβάλλοντα χώρο και να παίξει με το Momix Cube διαλέγοντας το cocktail του. Επίσης, το bar έχει αναπτύξει μια ειδική εφαρμογή, που μπορεί ο καθένας να την κατεβάσει στο κινητό του, μέσω της οποίας επιλέγεις τις γεύσεις και τα ποτά που σου αρέσουν και σου προτείνεται το cocktail που ταιριάζει στις προτιμήσεις σου. Μέσω των προϊόντων που παρέχονται, το κατάστημα προκαλεί τον καταναλωτή να αναρωτηθεί τον τρόπο δημιουργίας και το περιεχόμενο του cocktail του. Επιπλέον, μετά τη δοκιμή, ενός cocktail από το συγκεκριμένο bar, δυσκολεύεσαι να δεις τα cocktail ξανά με την ίδια ματιά. Αυτοί είναι και οι λόγοι στους οποίους το MoMix οφείλει την αναγνωρισιμότητα και την προτίμηση του κόσμου.

Δανάη Αιματίδου

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,