Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στην Παιδεία

Τα «πάνω- κάτω» έρχονται στον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, ανακοίνωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου, σαρωτικές αλλαγές!

baltas

Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή…

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν:

• στην κατάργηση της τράπεζας θεμάτων,

• στην κατάργηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση,

• στην κατάργηση εσωτερικών φροντιστηρίων στα ιδιωτικά σχολεία και

• στη ρύθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και του ωραρίου των φροντιστηρίων.

Επιπλέον, το υπουργείο προσανατολίζεται στην παροχή κάρτας σίτισης στους φτωχούς μαθητές. Έτσι, με αυτό τον τρόπο οι μαθητές θα μπορούν να παίρνουν δωρεάν γεύματα από τα κυλικεία των σχολείων τους.

Επιπρόσθετα, διαχωρίζονται τα πρότυπα από τα πειραματικά σχολεία, ενώ αλλάζει ο τρόπος επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Όσον αφορά τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, εξίσου σαρωτικές είναι οι αλλαγές που έχει αποφασίσει το υπουργείο. Οι «αιώνιοι» φοιτητές επιστρέφουν, όπως επίσης και το πανεπιστημιακό άσυλο.

Παράλληλα, οι φοιτητές από εδώ και στο εξής θα ψηφίζουν καθολικά για την ανάδειξη των πρυτάνεων των ελληνικών ιδρυμάτων, ενώ η βαρύτητα της ψήφου θα αυξάνει αναλόγως με το ποσοστό της συμμετοχής τους.

Στο θέμα της εκλογής των πρυτάνεων θα υπάρξει διάστημα προσαρμογής ενός χρόνου, ενώ οι νυν πρυτάνεις, των οποίων η θητεία δεν θα έχει λήξει, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές.

Στο θέμα των μετεγγραφών φαίνεται πως τα βασικά κριτήρια σε όλες τις κατηγορίες (πολύτεκνοι κ.λπ.) θα είναι το οικονομικό και η υγεία.

Ο κύριος Μπαλτάς δήλωσε ότι το πολυνομοσχέδιο έχει, ήδη, παραδοθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μελετηθεί από τα μέλη της που θα το στηρίξουν στη Βουλή και στη συνέχεια θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Πηγή: star.gr

Tags: , , , , , , , , , , ,